Πτυσσόμενα Κάγκελα – Μειονεκτήματα και Πλεονεκτήματα

Πτυσσόμενα Κάγκελα Ασφαλείας

Σκέφτεστε να βάλετε πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας; Δείτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας πλέον τα συναντάμε σε όλο και περισσότερα σπίτια καθώς συνδυάζουν τη πρακτικότητα με την αυξημένη ασφάλεια: μπορούν και φράζουν παράθυρα και μπαλκονόπορτες όταν χρειάζεται, αλλά μπορούν και να μαζευτούν όταν δεν χρειάζονται, χωρίς το σπίτι να θυμίζει φυλακή. Ωστόσο, παρά το πόσο συχνά τα συναντάμε, υπάρχουν πολλοί που ακόμη δεν ξέρουν αν αποτελούν τη κατάλληλη λύση για το σπίτι ή το διαμέρισμα τους. Ας δούμε λοιπόν εν συντομία τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους για να μπορέσετε να κάνετε την πιο πληροφορημένη και σωστή επιλογή.

Πλεονεκτήματα:

Δεν είναι μόνιμα!

Αυτό αποτελεί σίγουρα το μεγαλύτερο πλεονέκτημα τους. Πολλοί φοβούνται ότι τα κάγκελα στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες τους θα κάνουν το σπίτι τους να θυμίζει τν Κορυδαλλό, ωστόσο με τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας, το πρόβλημα αυτό απλά δεν υφίσταται. Τα κάγκελα αυτά μπορούν να «κρυφτούν» όταν δεν είναι απαραίτητα κι έτσι δεν μπλοκάρουν μόνιμα κάποιες διόδους του σπιτιού. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε κόσμο ή αν απλά δεν σας αρέσει η θέα των κάγκελων, δεν έχετε παρά να τα μαζέψετε. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τα κλείνουν μόνο όταν κοιμούνται ή λείπουν από το σπίτι!

Μπορούν να μπουν σε όλες τις διόδους

Τα μόνιμα κάγκελα ασφαλείας δεν ανοιγοκλείνουν και τοποθετούνται ΜΟΝΙΜΑ σε κάποιες διόδους του σπιτιού, όπως παράθυρα, μπαλκονόπορτες κλπ. Αυτό σημαίνει ότι οι δίοδοι στις οποίες θα τοποθετηθούν μόνιμα κάγκελα, απλά αχρηστεύονται: ούτε οι κλέφτες αλλά ούτε κι εσείς μπορείτε να περάσετε από εκεί. Αυτό σημαίνει ότι αναγκαστικά θα πρέπει να αφήσετε κάποιες διόδους χωρίς κάγκελα, αλλιώς η είσοδος κι έξοδος στο σπίτι σας, ιδιαίτερα σε έκτακτες περιπτώσεις που θα επικρατεί πανικός, θα είναι δύσκολη ή και αδύνατη.

Συνήθως είναι πιο οικονομικά

Τα μόνιμα κάγκελα συνήθως έχουν σύνθετα σχέδια και χρώματα καθώς στην ουσία αποτελούν μόνιμο μέρος του ντεκόρ του σπιτιού. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος τους μπορεί να ξεφύγει σημαντικά, ειδικά αν κάποιος ενδιαφέρεται πολύ για την εμφάνιση και το στιλ του σπιτιού του και δεν θέλει να κάνει συμβιβασμούς, ακόμη και αν πρόκειται για την ασφάλεια του. Αφού τα κάγκελα ασφαλείας δεν είναι μόνιμα και μπορούν να μαζευτούν, αυτό σημαίνει ότι δεν θα τα βλέπει κανείς παρά μόνο όταν εσείς το θέλετε ή όταν χρειάζεται. Έτσι, δεν είναι ανάγκη να έχουν θεαματικά σχέδια, αφού θα αποτελούν προσωρινό και όχι μόνιμο μέρος του ντεκόρ.

Πτυσσόμενα Κάγκελα Ασφαλείας

Μειονεκτήματα:

Χρειάζονται και ειδικές κλειδαριές

Τα πτυσσόμενα κάγκελα χρειάζονται και ειδικές κλειδαριές προκειμένου να κλειδώνουν και να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Δεν αρκεί ένα απλό λουκέτο ή μία φθηνή κλειδαριά καθώς ο κλέφτης θα μπορούσε να τα σπάσει ή να τα παραβιάσει πάρα πολύ εύκολα. Πέρα από το κόστος της αγοράς και τοποθέτησης των ίδιων των πτυσσόμενων κάγκελων λοιπόν, θα πρέπει να επιβαρυνθείτε και με την αγορά και τοποθέτηση μίας καλής κλειδαριάς. Να γνωρίζετε όμως ότι πολλές εταιρείες που πουλάνε κι εγκαθιστούν πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας, συμπεριλαμβάνουν αυτά τα κόστη στα πακέτα προσφορών τους.

Χρειάζονται συντήρηση και προσοχή

Δεδομένου ότι τα πτυσσόμενα κάγκελα έχουν κάποια κινητά μέρη, θα πρέπει να γίνεται ένας τακτικός έλεγχος για να διαπιστώνεται ότι όλα είναι ΟΚ. Στα πλαίσια αυτού του ελέγχου, οποίος καλό είναι να γίνεται από ειδικούς, μπορεί να χρειαστεί να γίνουν κάποιες μικροεπισκευές, όπως λαδώματα κλπ. Επίσης, τα πτυσσόμενα κάγκελα θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά για να μη μαζευτούν σκουπιδάκια και μπλοκάρουν τους μηχανισμούς και τις αρθρώσεις τους. Εννοείται ότι τα μόνιμα κάγκελα δεν χρειάζονται συντήρηση κι έλεγχο για τη καλή λειτουργία τους, αφού δεν έχουν κινητά μέρη που μπορούν να φθαρούν και να χαλάσουν.

Η χρήση τους λησμονείται

Αυτό το μειονέκτημα εστιάζει στον χρήστη και όχι στο ίδιο το κάγκελο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που απλά ξεχνάνε να κλείσουν τα πτυσσόμενα κάγκελα τους τη νύχτα ή όταν λείπουν από το σπίτι, αχρηστεύοντας τα έτσι τελείως στην ουσία. Αν ξεχνάει κανείς να κλείνει τα κάγκελα του, τότε καλό θα ήταν να μην τα τοποθετήσει εξ αρχής!

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin