Αποφύγετε τη γεύση καμένου στο ηλεκτρονικό τσιγάρο με τα σωστά υγρά αναπλήρωσης

σωστό vapingΈνα από τα πιο συχνά παράπονα όσων δοκιμάζουν ή ξεκινούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πως κάποιες φορές ο ατμός που εισπνέουν έχει μια γεύση καμένου η οποία πέρα του ότι είναι δυσάρεστη, πολλές φορές ερεθίζει και τον λαιμό.

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η γεύση είναι ένα ελάττωμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου το οποίο δεν μπορεί να αποφευχθεί αφού πηγάζει από τον τρόπο που δουλεύει. Αυτό όμως δεν ισχύει. Τα υγρά αναπλήρωσης και η λάθος επιλογή και διαχείριση τους είναι αυτό που προκαλεί αυτό το πρόβλημα.

Που οφείλεται η γεύση καμένου;

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δουλεύει με τον εξής τρόπο: ένα ειδικό βαμβάκι τυλιγμένο γύρω από μία ηλεκτρική αντίσταση ποτίζεται με υγρό αναπλήρωσης και όταν «τραβάμε μια τζούρα» η αντίσταση ζεσταίνεται εξατμίζοντας το εμποτισμένο υγρό, το οποίο και εισπνέουμε.

Η γεύση καμένου που μας έρχεται μερικές φορές λοιπόν, οφείλεται στο κάψιμο του βαμβακιού της αντίστασης, κάτι για το οποίο ευθύνεται κυρίως το υγρό αναπλήρωσης και όχι η ίδια η συσκευή. Ας δούμε λοιπόν πως θα αποφύγετε να γεύεστε καμένο στο ηλεκτρονικό τσιγάρο σας.

Επιλέξτε υγρά με υψηλή περιεκτικότητα σε προπυλενογλυκόλη

Δύο από τα κυριότερα συστατικά κάθε υγρού αναπλήρωσης είναι η προπυλενογλυκόλη και η φυτική γλυκερίνη. Η πρώτη ενισχύει τη γεύση των αρωματικών ουσιών του υγρού και η δεύτερη αποδυναμώνει την έντονη γεύση και παράγει πλούσιο και πυκνό ατμό.

Η φυτική γλυκερίνη (VG) είναι παχύρρευστη οπότε κάνει και το υγρό παχύρρευστο – όσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητα σε VG τόσο πιο παχύρρευστο το υγρό – πράγμα που σημαίνει πως το βαμβάκι της αντίστασης δεν εμποτίζεται σωστά.

Η πιο ρευστή προπυλενογλυκόλη (PG) ποτίζει καλύτερα το βαμβάκι, οπότε και μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος να αρχίσει να καίγεται και να δίνει γεύση καμένου. Προτιμήστε λοιπόν τα υγρά με την ένδειξη High VG για να μη καίγονται οι αντιστάσεις σας. Μπορείτε να βρείτε τέτοια υγρά σε ένα σχετικό website.

Μην αφήνετε το τανκ σας να αδειάσει

γεύση καμένουΤο υγρό αναπλήρωσης μέσα στο τανκ δεν είναι εκεί για να ποτίζει μόνο το φυτίλι. Ο ρόλος τους είναι να προλαμβάνει και το κάψιμο της αντίστασης. Όσο πιο πολύ υγρό υπάρχει στο τανκ, τόσο πιο καλά θα ποτίζεται το βαμβάκι της αντίστασης και θα αποφεύγεται η υπερθέρμανση της.

Αν λοιπόν βλέπετε ότι το επίπεδο υγρού αναπλήρωσης στο τανκ σας είναι πολύ χαμηλό, φροντίστε να συμπληρώσετε λίγο. Αν δεν έχετε μαζί σας ή δεν μπορείτε, ανακινήστε λίγο το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή το τανκ, έτσι ώστε να ποτιστεί σωστά το βαμβάκι. Δοκιμάστε να το γείρετε μέχρις ότου το υγρό να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο την αντίσταση.

Να μην προτιμάτε τα σκουρόχρωμα υγρά

Τα σκουρόχρωμα υγρά αναπλήρωσης έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε γλυκαντικές ή γευστικές ουσίες.

Οι ουσίες αυτές μπορεί να δίνουν μια ευχάριστη γεύση στον ατμό, αλλά έχουν την τάση να καραμελώνουν όταν ζεσταίνονται έτσι αφήνουν συχνά υπολείμματα τα οποία συσσωρεύονται στο βαμβάκι της αντίστασης και καίγονται όταν αυτό ζεσταίνεται δίνοντας γεύση καμένου.

Προτιμήστε υγρά με μικρή περιεκτικότητα σε αρωματικά στοιχεία και μεγάλη περιεκτικότητα σε PG η οποία θα τα ενισχύσει.

Μην ατμίζετε συνεχώς

Ναι το ξέρω ότι αυτή η συμβουλή είναι λίγο παράξενη, αλλά είναι από τις πιο σημαντικές αν θέλετε να αποφύγετε τη γεύση καμένου. Όπως είπαμε και πριν, το βαμβάκι της αντίστασης θα πρέπει να ποτίζεται καλά με το υγρό αναπλήρωσης για να απολαύσετε τη γεύση του ηλεκτρονικού σας τσιγάρου όπως πρέπει.

Αν τραβάτε τζούρες κάθε λίγα δευτερόλεπτα είναι λογικό να μην προλαβαίνει να ποτιστεί σωστά, οπότε και θα αρχίσει να καίγεται το βαμβάκι. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε διαλείμματα μερικών δευτερολέπτων ανάμεσα στις τζούρες σας και να μην έχετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας συνέχεια στο στόμα!

Όπως βλέπετε, η γεύση καμένου δεν είναι ένα αναπόφευκτο πρόβλημα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, αντίθετα είναι κάτι που μπορεί να αποφευχθεί σχετικά πολύ εύκολα. Ακολουθείστε αυτές τις απλές συμβουλές και δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε γι’ αυτή τη τόσο δυσάρεστη εμπειρία.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin